‘SAINZ EN MERCEDES ERVAREN ééN STRUIKELPUNT IN OPSTELLEN NIEUW CONTRACT’

Afgelopen week bracht La Gazzetta dello Sport naar buiten dat Carlos Sainz vanaf volgend seizoen bij Mercedes zal rijden. Dit zou volgens het Italiaanse medium al een zekerheid zijn. Een ander Italiaans medium meldt nu dat er nog geen overeenstemming is gevonden voor het contract van de Spanjaard.

Carlos Sainz moet aan het einde van dit seizoen plaatsmaken voor Lewis Hamilton. De Spanjaard moet dus op zoek naar een nieuw stoeltje. Naar verluidt zal hij dus voor Mercedes gaan rijden vanaf 2025.

Sainz en Mercedes komen nog niet overeen

Het Italiaanse Formula Uno Analisi Tecnica meldt dat het contract van de Spanjaard alleen nog niet getekend is. Dit komt omdat de twee partijen nog geen overeenstemming hebben kunnen vinden over de duur van het contract. Sainz wil namelijk een deal van minstens twee seizoenen, met de mogelijkheid tot nog een jaar verlenging. Mercedes zou hem naar verluidt alleen een éénjarig contract willen bieden met de optie om er nog een jaar aan vast te plakken.

Mercedes zou Sainz alleen een éénjarig contract willen aanbieden, zodat het team de mogelijkheid kan behouden om Andrea Kimi Antonelli te kunnen tekenen wanneer hij klaar is voor de Formule 1. De eis van Sainz voor een meerjarig contract is opvallend te noemen, aangezien de Spanjaard veel gelinkt wordt met Audi vanaf 2026.

2024-04-15T10:03:24Z dg43tfdfdgfd