'PISSIGE' OOSTING BLIJFT ééN WOORD HERHALEN NA TWENTE-VERLIES TEGEN AJAX

Joseph Oosting is teleurgesteld in de spelers van FC Twente, die zondag een voorsprong uit handen gaven tegen Ajax (2-1). Ook een beslissing van de VAR kon de trainer niet bekoren.

'Onherkenbaar', dat woord herhaalde Oosting meerdere keren voor de camera van ESPN om zijn ploeg te beschrijven. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na rust ging Twente de boot in. "Zo ingewikkeld was de omzetting van Ajax naar 4-3-3 niet. Alleen, we hadden moeite met de uitvoering en de aanpassing duurde lang. Ik vond mijn ploeg echt onherkenbaar."

Dat Twente in de blessuretijd pas op de Amsterdamse deur bonkte, beviel Oosting ook niet. "In de eerste helft waren we oppermachtig, dan is dit gewoon heel pijnlijk. Dit kan niet. Als we onze ambitie achterna willen gaan, had je hier moeten winnen. We laten het gebeuren en daar ben ik pissig over."

Ook de arbitrage werkte volgens Oosting niet mee. Volgens de Twente-coach had de gelijkmaker van Brian Brobbey afgekeurd moeten worden, al wil hij zich er niet achter verschuilen. "Hilgers wordt geblokt door Mannsverk, die uit buitenspelpositie komt. Hij neemt daardoor deel aan het spel. Maar daar wil ik het niet op gooien, want het was gewoon niet goed. Daar ben ik zelf ook onderdeel van."

2024-04-14T18:29:10Z dg43tfdfdgfd